Skip to main content

December 2022

By Nyheter

Månadsnyhet December

Året lider mot sitt slut och äntligen kunde den första klaffen monteras på nya Stridsbergsbron i Trollhättan, det var en mäktig känsla att se den resa sig i Decemberkvällen vill jag lova!

Ett annat uppdrag som ramlat in på orderstocken under December är uppgradering av trumbromsar på Trollhättans Järnvägsbro bara några hundra meter bort, allt för en säkrare framdrift av infrastrukturen på både sjö och järnväg!

Vi på BUS vill önska alla en God Jul & Gott Nytt År!

Eftersom vår önskan är att världens barn skall göra mer BUS så stöttar vi även i år UNICEF i deras kamp för en bättre värld för jorden barn!

 

NOVEMBER 2022

By Nyheter

MASSOR ATT FIRA & MASSOR MED SNÖ!!!

Många överraskades av det rejäla snöovädret som drog in över Sverige i november och för BUS blev det fullt upp med snöröjning – inte bara kring våra egna fastigheter utan även på Avicii Arena / Skyview (Globen) samt flera av Stockholm stads broar.

En stor eloge till våra duktiga medarbetare som gjort sitt yttersta trots det obekväma vädret! 😊

BUS har vunnit ytterligare en upphandling denna gång gällande Brovakter för Älmstad & Bagghus i Roslagen samt Klintsundet i Stockholm skärgård.

BUS har även vunnit upphandlingen gällande Drift och Underhåll på Linköpings Kommuns öppningsbara broar. Det innebär att vi fått fortsatt förtroende att sköta om deras broar över Göta och Kinda kanal inom Linköpings kommun.

Vi har också glädjen att välkomna tre nyanställda tekniker!

Emil Jensen Mektekniker i Stockholm, Nils Lundgren Eltekniker i Stockholm samt Anes Smailagic som kvalificerat in som Eltekniker i Trollhättan.

Välkomna i gänget och tack för att ni vill bli tvättäkta BUSar!

Vi hoppas att ni vill stanna minst lika länge som vår legendariske Thomas ”Hinken” Svensson. Han har nu gjort hela 10-år på firman och titulerar sig numera som ”Super BUSe” därmed säger vi till honom som trogen Liverpoolsupporter ”You´ll never walk alone”!

VI SÖKER PERSONAL!

By Nyheter

Vill du ha variation i arbetet och jobba med trevliga kollegor?

Vi växer och söker personal till både Stockholm och Trollhättan! Är du erfaren och vill ta dig an nya utmaningar – eller nyutbildad och vill få möjlighet att utvecklas? På BUS står dörren alltid öppen för nya talanger! 🙂

Läs mer om tjänsterna under ”Jobba hos oss”. Är du rätt person eller vet någon som är det? Tveka inte att kontakta oss – maila CV och personligt brev till info@busab.nu

Vi ser fram emot din ansökan!

Bild på lutande tornet i Pisa, teambuilding och nytt broprojekt.

OKTOBER 2022

By Nyheter

Nya stora ordrar dundrar in!

BUS AB har kammat hem ytterligare ett par viktiga uppdrag inom Svensk infrastruktur – det är ombyggnaden av Södertälje kanal, som i sin tur är en del av Mälarprojektet. Här skall vi leverera hydrauliksystem samt El & styrning till ny Sluss och Klaffbro.

Vad mera? BUS har tillsammans med övriga bolag i familjen varit på konferensresa i Italienska Pisa. 🙂 På så sätt vill vi även bygga broar mellan människor.

Vi har flera nyanställda på BUS AB. Johannes Lundström är inte bara Finlandssvensk utan även en duktig Mektekniker och vårt senaste tillskott i Stockholm och i Trollhättan har Elva Ludvigsson börjat i sin nya roll som administrativt projektstöd.

På BUS står dörren alltid öppen för nya Talanger som gillar utmaningar i fantastiska miljöer och i ett gott kamratskap!

Skicka CV till info@busab.nu eller läs mer under fliken lediga tjänster.

Bild på lutande tornet i Pisa, teambuilding och nytt broprojekt.

Södertälje kanal – Visionsbild framtagen av Sweco

 

SkyView

SEPTEMBER 2022

By Nyheter

NYTT FÖR SEPTEMBER – BUS MOT NYA HÖJDER!

Löven faller men BUS klättrar vidare mot nya höjder. Under sensommaren blev det klart med ännu ett nytt samarbetsavtal. SkyView är en unik utsiktsattraktion som löper längs utsidan av Avicii Arena (tidigare Globen) i Stockholm.

På en höjd av 130 meter över havet erbjuds besökare en makalös utsikt över staden. BUS ska ansvara för service, skötsel och fortlöpande underhåll av anläggningens räls och gondoler. 🙂

Sedan tidigare har BUS även samarbetsavtal med Tele2 Arena och Friends Arena.

SkyView

Foto: Sören Andersson

AUGUSTI 2022

By Nyheter

Augusti och sommaren lider mot sitt slut!

Sommaren lider mot sitt slut och våra projekt har dragit igång igen med full fart på alla fronter. Månadens begivenhet har nog ändå varit återmontage av det nyrenoverade isvarningssystemet på Uddevallabron! Magiska vyer över ett helt fantastiskt Bohuslän som denna helg visade sig från sin allra bästa sida! 🙂

Magiska vyer har det även varit i Trollhättan då Trollhättan Action Week gick av stapeln, självklart är BUS med och stöttar både Elit och bredd!

JULI 2022

By Nyheter

Äntligen Sommar Sol och semester!!!!

De allra flesta BUSarna går på Semester men som alltid finns några tappra kämpar på plats för att lösa mer eller mindre akuta fel på ”våra” anläggningar!

Dessutom är våra Brovaktaruppdrag bemannade så att Sjöfarten kan segla obehindrat, eller åtminstone efter galant utförd broöppning!

Vår Jourtelefon vilar aldrig och här möts du av pigga och alerta medarbetare som efter allra bästa förmåga löser och fördelar ärenden av alla de slag!

För att ytterligare kunna snabba på våra utryckningar i Stockholm innerstad så har vi införskaffat både Elmoppe och BUS båt, på så sätt kan vi komma förbi trafikstockningar och annat mys utan att behöva blåljus eskort 😉

JUNI 2022

By Nyheter

Göteborg nästa!

Även i rikets andra stad vinner BUSet mark! Nytt DoU kontrakt på de bägge Marieholmsbroarna har erhållits i dagarna. Arbetet omfattar El, Styr, Övervakning, Mekanik samt Hydraulik! Avtalet sträcker sig över hela 7-år!

Vi kan även hälsa en ny medarbetare välkommen i BUS gänget, en glad Göteborgare som har en rykande färsk examen som Entreprenadingenjör, Supervälkommen Heidar!

I Stockholm har vi nu flyttat från Bromma till en fantastiskt trevlig fastighet bara 50m från Hammarby Slussen på Söder! Med detta öppnas helt andra möjligheter att utveckla vår verksamhet i regionen, fler tekniker sökes!

Även om arbetena rullar på som Midsommarens högtryck så kommer de flesta av oss att ta en mycket välförtjänt semester.

Ha en underbar Sommar önskar hela BUS ligan! 🙂

MAJ 2022

By Nyheter

Rekordorder och nyanställningar!

BUS AB har nu noterat den största enskilda ordern hittills i bolagets 11-åriga historia, det är Trafikverket som beställt utbyte av broöverbyggnad på broklaffen till Stallarholmens öppningsbara svängbro! Bron är belägen i den vackra Mälardalen inom Strängnäs kommun och förbinder en av Sveriges största insjö öar med fastlandet.

Vi har även erhållit ett uppdrag åt Vänersborgs kommun där vi skall byta ut ett par mycket nedslitna låsreglar på Gropbron, även Trollhättans Stad har löst ut option på Etapp 2 av tidigare upphandlat lagerbyte på den centralt belägna Klaffbron.

Dessutom kan vi hälsa Tre Nya BUSar Välkomna, Nerijus och Adam som skall förstärka i Linköpings gänget och Peter som ansluter i Trollhättan som Hydraulik/Mekanik Lärling.

Fortsatt stor efterfrågan på personal till Stockholmskontoret, var finns alla duktiga Mek, Hydraul & El kunniga Tekniker som vill jobba i vår stolta Hufvudstad?

Teknikertjänsterna inte minst i Stockholm innebär att man jobbar i miljöer där andra firar semester mitt i storstadens puls och med magiskt vackra omgivningar, sök till oss bli en BUSe!

APRIL 2022

By Nyheter

Våren är här!

Nu kan vi äntligen konstatera att våren är här på riktigt! Solen skiner, dagarna är längre, vårblommorna blommar och träden börjar få gröna knoppar! Underbart, nu har vi en härlig tid framför oss! 😊

På BUS är det full fart som vanligt – vi har under de senaste dagarna utfört ett frekvensomriktarbyte på Lyftbron i Trollhättan, där även bromsmotstånden har bytts ut. Förra veckan stängde vi av Uddevallabron för demontering av isvarningssystemet som nu ska renoveras på plats hos oss. Vi bygger skåp till nya Stridsbergsbron, och i Östergötland tvättar vi broar inför säsongen!

BUS-fabriken rullar på och med ljusa dagar och sol ger det oss extra energi att ta oss an de utmaningar som väntar!

Vi på BUS önskar alla en härlig vår!