Skip to main content

Maj 2023

By Nyheter

Maj 2023

Vi har Vår i luften, var har ni er?

Våren är som Vackrast på våra broar!

Troligen kan vi stoltsera med Sveriges vackraste arbetsplatser under denna period, eller vad sägs om en tidig vårmorgon vid Sotenbron där Havsöringen vakar, en lunchpaus på Ljusterö i Stockholms skärgård under sträckande Ejdrar eller varför inte en eftermiddagsfika utefter Göta Kanal tillsammans med nyfödda Rådjurskid?

Sverige är Fantastiskt på så många sätt och som allra finast i perioden mellan Syrén och Hägg till ljudet av sträckande Morkullor och en ny smord bro… 😊

Är du ute efter en mer fartfylld och spännande tillvaro så kan jag lova att ett Bro stopp i Stockholm innerstad slår det mesta…. 😊

Vi har firat att vår BUSe Jack Svensson har arbetat hos oss på BUS i 10år. Det firades med god tårta på kontoret.

Vi är alltid på jakt efter duktiga, trevliga och ambitiösa medarbetare inte minst nu när orderstocken är stor och förfrågningarna strömmar in, passa på att sök till oss, bli en BUSe du med!!

April 2023

By Nyheter

April 2023

Inte bara Öppningsbara broar!

Senaste tillskottet i orderportföljen är Drift och Underhåll på det katodiska skyddet på Ölandsbron!

Det är inte utan viss stolthet vi nu tar oss an förtroendet att få vara en del av de kvalificerade företag som förvaltar en av Sveriges största byggnadsverk.

Ölandsbron som stod klar 1972 var länge med sina 6.072m Europas längsta bro.

Det speciella katodiska skyddet är till för att skydda brons armering och enligt Wikipedia behövs detta bla pga att

”Kalmarsund på den tiden bron byggdes inte klassades som marin miljö…..

Det innebar att en lägre cementhalt, mindre täckande betongskikt och högre vattencementtal kunde tillåtas än vad som tillåts i dag.

Utöver detta tilläts vid byggandet av bron blandning av betong med bräckt vatten från Kalmarsund för vissa konstruktionsdelar vilket orsakade korrosion av armeringen i bron.”

Vi lär så länge vi lever….

 

Vi har också förstärkt upp på personalsidan i Stockholm. Vi har fått en till Bus: e som heter

Jonas som hunnit fylla hela 30-år, som därmed kvalar in under epitetet ”ärrad veteran”

Super Välkommen till oss Jonas!

Mars 2023

By Nyheter

BUS, Nu även i Norge!

Då har vi äntligen lyckats landa ytterligare en affär i Norge, senast det begavs sig var 2015 då var det Haugesund på Vestlandet som fick fint BUS-besök!

Nu har vi fått den stora äran att leverera både Hydraulik och Elkraft & Styrutrustning till en ny GC bro i Porsgrunn på Norska Sörlandet, beställare är Consto Anlegg AS

Bron skall stå klar våren 2025 och förbinder de bägge Älvstränderna utefter Skien Elva.

 

Ytterligare ett Drift och Underhållsuppdrag har erhållits, det handlar nu om Mälarbron som ägs och förvaltas av Södertälje kommun, detta stärker ytterligare vår närvaro i Stockholmsregionen, uppdraget omfattar alla teknikslag som krävs för att bron skall gå att manövrera inkl. beredskap 24/7, 365 dagar om året!

 

Vi har också förstärkt upp på personalsidan, Sara Arvidsson från Uddevalla hälsas mycket varmt Välkommen till HK i Trollhättan, hon kommer bli en grymt viktig spelare i vårt goa gäng!

Stockholms BUS-arna har gjort ett nyförvärv och det är Tintin, blott 25-år gammal.

Super Välkomna båda två!!

 

Februari 2023

By Nyheter

BUS-tåget tuffar på!!

 

Februari månad har varit en riktig höjdare med flera vunna upphandlingar!

Vi har fått i uppdrag att utföra ännu ett Ställverksbyte på Kronogårdens Fjärrvärmecentral åt Trollhättans Energi AB, uppdraget skall vara klart under Hösten 2023 och är en investering i syfte att trygga värmeförsörjningen i stans Östra delar.

Ytterligare en upphandling har vunnits och denna gången är det NCC som är beställare och uppdraget omfattar leverans, installation och idrifttagning av El, Styr & Hydraulik till en öppningsbar GC bro i Norrköping.

Detta projekt är en del av Norrköpings kommuns planer för att utveckla en attraktiv, vattennära stadskärna som skall bli ett nytt landmärke med miljö och tillgänglighet i fokus.

Ännu ett axplock ur uppdragsportföljen är att projektera servicevagnar till E4 Broarna i Södertälje, syftet är att underlätta vid inspektioner och service arbeten.

 

Fantastiskt kul att uppdragen kommer från både gamla och nya beställare vilket visar på ett gott renommé i branschen!

Superstort Tack för förtroendet, vi lovar att göra allt vi kan för att leverera bättre än era förväntningar!

Januari 2023

By Nyheter

Nytt År Nya Möjligheter!

Januari månad är allt som oftast den lugnaste perioden på året, ”allt” skall vara utfört, fakturerat & klart innan årsskiftet, sen lägrar sig det stora lugnet!

Denna period är guld värd då den ger utrymme för eftertanke, reflektion och tid att vässa både organisation och penna!

Vi har nu arbetat fram och presenterat en ny Personalhandbok samt uppdaterat ett antal interna policys i syfte att bli en bättre, tydligare och mer professionell arbetsgivare.

Även vårt Kvalitets och miljöledningssystem har fått sig en rejäl översyn!

I år var det äntligen dags för Brobyggardagen att återupplivas efter Pandemiuppehåll, som vanligt givande mingel och föreläsande såväl på dagen som kvällen…

Vårt hittills största projekt med att byta överbyggnad på Stallarholmsbron i Mälardalen rullar på och så här i ”halvlek” ser det ut att hålla både budget och tidsramar, ett spännande projekt med många utmaningar.

Även Stridsbergsbron i Trollhättan har nått halvtid då nu även Klaff nr. 2 är monterad och uppställd i givakt inför färdigställandet som beräknas vara klart i slutet av Maj

Ett nytt projekt har också räknats hem och det innebär att vi skall leverera och montera 14st arbetsplattformar i syfte att skapa bättre arbetsmiljö för hamnarbetarna i Norviks hamn vid förtöjning av fartyg, beställare är Stockholms hamnar.

 

December 2022

By Nyheter

 December

Från oss alla till er alla  God Jul och Gott nytt Bro År!

Året lider mot sitt slut och äntligen kunde den första klaffen monteras på nya Stridsbergsbron i Trollhättan, det var en mäktig känsla att se den resa sig i Decemberkvällen vill jag lova!

Ett annat uppdrag som ramlat in på orderstocken under December är uppgradering av trumbromsar på Trollhättans Järnvägsbro bara några hundra meter bort, allt för en säkrare framdrift av infrastrukturen på både sjö och järnväg!

Vi på BUS vill önska alla en God Jul & Gott Nytt År!

Eftersom vår önskan är att världens barn skall göra mer BUS så stöttar vi även i år UNICEF i deras kamp för en bättre värld för jorden barn!

 

NOVEMBER 2022

By Nyheter

MASSOR ATT FIRA & MASSOR MED SNÖ!!!

Många överraskades av det rejäla snöovädret som drog in över Sverige i november och för BUS blev det fullt upp med snöröjning – inte bara kring våra egna fastigheter utan även på Avicii Arena / Skyview (Globen) samt flera av Stockholm stads broar.

En stor eloge till våra duktiga medarbetare som gjort sitt yttersta trots det obekväma vädret! 😊

BUS har vunnit ytterligare en upphandling denna gång gällande Brovakter för Älmstad & Bagghus i Roslagen samt Klintsundet i Stockholm skärgård.

BUS har även vunnit upphandlingen gällande Drift och Underhåll på Linköpings Kommuns öppningsbara broar. Det innebär att vi fått fortsatt förtroende att sköta om deras broar över Göta och Kinda kanal inom Linköpings kommun.

Vi har också glädjen att välkomna tre nyanställda tekniker!

Emil Jensen Mektekniker i Stockholm, Nils Lundgren Eltekniker i Stockholm samt Anes Smailagic som kvalificerat in som Eltekniker i Trollhättan.

Välkomna i gänget och tack för att ni vill bli tvättäkta BUSar!

Vi hoppas att ni vill stanna minst lika länge som vår legendariske Thomas ”Hinken” Svensson. Han har nu gjort hela 10-år på firman och titulerar sig numera som ”Super BUSe” därmed säger vi till honom som trogen Liverpoolsupporter ”You´ll never walk alone”!

VI SÖKER PERSONAL!

By Nyheter

Vill du ha variation i arbetet och jobba med trevliga kollegor?

Vi växer och söker personal till både Stockholm och Trollhättan! Är du erfaren och vill ta dig an nya utmaningar – eller nyutbildad och vill få möjlighet att utvecklas? På BUS står dörren alltid öppen för nya talanger! 🙂

Läs mer om tjänsterna under ”Jobba hos oss”. Är du rätt person eller vet någon som är det? Tveka inte att kontakta oss – maila CV och personligt brev till info@busab.nu

Vi ser fram emot din ansökan!

Bild på lutande tornet i Pisa, teambuilding och nytt broprojekt.

OKTOBER 2022

By Nyheter

Nya stora ordrar dundrar in!

BUS AB har kammat hem ytterligare ett par viktiga uppdrag inom Svensk infrastruktur – det är ombyggnaden av Södertälje kanal, som i sin tur är en del av Mälarprojektet. Här skall vi leverera hydrauliksystem samt El & styrning till ny Sluss och Klaffbro.

Vad mera? BUS har tillsammans med övriga bolag i familjen varit på konferensresa i Italienska Pisa. 🙂 På så sätt vill vi även bygga broar mellan människor.

Vi har flera nyanställda på BUS AB. Johannes Lundström är inte bara Finlandssvensk utan även en duktig Mektekniker och vårt senaste tillskott i Stockholm och i Trollhättan har Elva Ludvigsson börjat i sin nya roll som administrativt projektstöd.

På BUS står dörren alltid öppen för nya Talanger som gillar utmaningar i fantastiska miljöer och i ett gott kamratskap!

Skicka CV till info@busab.nu eller läs mer under fliken lediga tjänster.

Bild på lutande tornet i Pisa, teambuilding och nytt broprojekt.

Södertälje kanal – Visionsbild framtagen av Sweco

 

SkyView

SEPTEMBER 2022

By Nyheter

NYTT FÖR SEPTEMBER – BUS MOT NYA HÖJDER!

Löven faller men BUS klättrar vidare mot nya höjder. Under sensommaren blev det klart med ännu ett nytt samarbetsavtal. SkyView är en unik utsiktsattraktion som löper längs utsidan av Avicii Arena (tidigare Globen) i Stockholm.

På en höjd av 130 meter över havet erbjuds besökare en makalös utsikt över staden. BUS ska ansvara för service, skötsel och fortlöpande underhåll av anläggningens räls och gondoler. 🙂

Sedan tidigare har BUS även samarbetsavtal med Tele2 Arena och Friends Arena.

SkyView

Foto: Sören Andersson