Juli 2023

Inte alla våra BUSar kan ta semester under sommaren och tur är väl det då vi ständigt är beredda att rycka in med vår Beredskapspersonal på mer eller mindre akuta uppdrag.

Rejält akut blev det när delar av Stockholm drabbades av strömavbrott och Globen Skyview stannade nästan helt i topp, vilket blev en riksnyhet.

Inom ramen för vårt uppdrag på denna anläggning ingår bla att evakuera gäster i en dylik situation, ett uppdrag som tack vare bra träning och goda förberedelser klarades av med bravur, snyggt jobbat av Stockholms gänget!

En annan lite udda händelser från sommaren var när en av våra brovakter för Hasslöbron fick begäran om broöppning från en bilist med husvagn….. lite feltänkt här och viss förvirring rådde innan vi fick förklarat att det är Sjötrafiken som behöver broöppning…. 😊

Även nya Stridsbergsbron I Trollhättan som invigdes innan sommaren har vi haft specialbevakning på, dock har den gått tämligen felfritt under hela Juli, kul i ett annars ganska tufft projekt.

Ytterligare en invigning av öppningsbar bro har skett under sommaren och det är i Norrköping där staden öppnat upp en ny GC bron i Inre hamnen, en fantastiskt fin vattennära stadsdel med bostäder, bad och parkmiljöer.

Ha nu en trevlig och BUSig Sommar!!