Skip to main content

Augusti 2020

By Nyheter

Tillbaka efter semestern!

Nu är de flesta BUSar tillbaka efter semestern och redo att ta sig an nya utmaningar!

Vi har en ny servicegångbana som ska byggas vid Köpmannebro E45 som sträcker sig över Dalslands kanal och Upperudsälven. Ett annat projekt som ska utföras i vackra Dalsland är ett utbyte av motvikt på Långbron, som är en öppningsbar bro i ett spann över Dalslands kanal.
Vi kan även glatt meddela att vi vunnit en upphandling för arbete på Mälarbron i Södertälje!

Många nya och roliga projekt att se fram emot! Nu kör vi!

Juli 2020

By Nyheter

Ännu fler vunna upphandlingar!

Vi kan glatt meddela att vi vunnit upphandlingen för vajerbyte på järnvägsbron i Trollhättan! Denna bro som invigdes 2001 är den enda bro i Sverige av dess slag. Riktigt roligt tycker vi på BUS att utföra projekt i vår kära hemstad!

Vi har även vunnit upphandlingarna Drift- och underhåll Elkraft i Mälardalen och Östergötland!

Det ser ut att bli en höst fylld med jobb och BUSar runtom i Sverige, det ser vi fram emot!

Juni 2020

By Nyheter

Nya Projekt in på kontot!

Vi kan mycket glädjande berätta att vi under våren fått en ny kund, det är nämligen Vänersborgs kommun som vi dels har hjälpt med div. akuta reparationer men som nu även upphandlat ett byte av Regelmaskineri för den dubbelklaffade Gropbron!

Förutom denna bro Förvaltar staden över ”Dalbobron” som ståtligt sträcker sig över Vänerns södra utlopp mot det Vackra Dalsland!

Dessutom har Trollhättans Energi beställt renovering av ytterligare ett av stadens Vattentorn, denna gång är det Skogshöjdens torn som skall få sig en rejäl modernisering av El, styr & övervakning!

Maj 2020

By Nyheter

BUS står upp mot Corona krisen!

”Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke”, säger Stor BUSen tillika VD´n Kent-Arne Svensson då vi nu stolt kan presentera två nyanställda BUSar.

Det är 23-åriga superlöftet Johan Claesson som är vår nya Mek Tekniker, han kommer framförallt att ta rygg på den gamla ärrade veteranen Tobbe Talang, alltid har han något att lära ut…?

Vi kan även presentera ännu ett framtidsnamn i form av 24-åriga Karolina Saarela som är nyutbildad Högskoleingenjör med inriktning på Industriell ekonomi, Karolina kommer att fungera som Projektstöd med fokus på kvalité och dokumentation.

Dessa rekryteringar följs upp av ett antal vunna upphandlingar i form av ”Långbron renovering överliggande motvikt”, Köpmannebro service landgång” och ”Göteborgsbacken i Jönköping nytt styrsystem för väg bane värme”

April 2020

By Nyheter

BUS Vinner manöverkontrakt på Dalslands Kanal!

Letar du eller någon du känner sommarjobb?

Vi har fått i uppdrag att manövrera vägbroar över Dalslands Kanal! Nu söker vi därför sommarjobbare som vill jobba i vackra Dalsland.

Är du intresserad så skicka in din ansökan till info@busab.nu med rubriken ”ansökan brovakt”.

Mars 2020

By Nyheter

Triss i Styrsystembyten i Göta Älv!

BUS AB vann i mycket hård konkurrens upphandlingen gällande byte och modernisering av Styrsystem, elsystem, Scada och övrig Fjärrmanövreringsutrustning gällande alla Trafikverkets öppningsbara vägbroar över Göta Älv mellan Göteborg och Västerhavet i söder och Trollhättans magnifika vattenfall i Norr! Ett uppdrag vi sätter mycket stort värde på då det är något av vår egen hemmaplan, även om det är broar som vi normalt sett inte sköter om dagligdax då förvaltningen av dessa fortfarande åligger statliga Sjöfartsverket!?

Februari 2020

By Nyheter

Hissnande uppdrag, Älvsborgsbrons Servicevagn renoveras!

Under våren kommer servicevagnen som vanligen hänger under Älvsborgsbrons vackra gröna siluett att renoveras. Uppdraget omfattar ommålning, ny drivutrustning, nytt styrsystem, nytt aluminiumgolv samt en rad arbetsmiljöförbättrande åtgärder som  kommer att underlätta det dagliga servicearbetet med en av Göteborgs stads mest framträdande landmärken. Vi håller tummarna för en mild och blåsfri vår!

Januari 2020

By Nyheter

Rörliga Arenatak, något vi brinner för!

Vi tackar Tele2 arena i Stockholm för visat förtroende i och med tilldelning av nytt serviceavtal för det öppningsbara taket, med detta kan vi stolt meddela att BUS AB sköter om bägge Arenorna i Sverige som är försedda med rörliga takkonstruktioner. Vi har sedan 2013 även stöttat Friends Arena, som är belägen i Solna, i deras drift och underhållsarbete!

December 2019

By Nyheter

Vi tycker om när barn gör mycket BUS!

Därför stödjer vi UNICEF i deras arbete för en bättre Värld!

Tack alla kunder som hjälper oss att hjälpa!

November 2019

By Nyheter

Drift & Miljösäkrare Hydraulik Till Borensberg!

Trafikverket säkerställer driftsäkerheten ytterligare genom att renovera Hydraulikanläggningen på Borensbergs klaffbro, bron är en enkelklaff  med pendelbockstöttor, renoveringen omfattar såväl lyft som pendelbockcylindrar samt aggregat och strypventiler, samtidigt passar man på att byta till en biologiskt nedbrytbar olja för att trygga den biologiska floran utefter Göta-Kanal och dess vattendrag, alltid lika kul att se att landets infrastruktur tar små men viktiga steg mot en miljövänligare värld!