Den 28:e Februari 2017 är ett smått historiskt datum då BUS förvärvar Melloffs Bygg!

Pressmedelande

BUS investerar för framtiden genom förvärv av Melloff Bygg AB som är en stabil och långsiktig leverantör inom Svensk infrastruktur. Förvärvet genomfördes 28 februari 2017.

Melloff Bygg har sedan starten 1993 verkat främst som leverantör till energiföretag så som Vattenfall, Eleveo (Fortum), ABB, Caverion och kommunala energibolag.

Företagets tjänsteutbud består av helhetslösningar och kundsspecifika tjänster inom ny- och ombyggnation avseende underhåll och reparationer av kraftstationer, bergrum och ställverk inom mark- & anläggningsarbeten. Melloff Bygg AB är etablerade i Trollhättan med 16 anställda och har en omsättning på drygt 15 miljoner. De tidigare ägarna Jan och Eva Melloff kommer verka kvar i bolaget under en övergångsperiod på minst två år.

Kent-Arne Svensson, VD för BUS kommenterar: ” Vi ser Melloff Bygg som ett bra komplement i vår satsning mot att bli en större leverantör inom underhåll av Svensk infrastruktur. Till viss del har vi samma kundbas men Melloff Bygg tillför en kompetensbreddning.”

Bro, Underhåll & Service BUS AB har sedan starten 2010 verkat inom el-, maskin-, bygg- och hydraulteknik med uppdrag för offentlig förvaltning och den privata industrin.

Bolaget omsätter 69 miljoner med en personalstyrka på 32 personer utspridda på etableringar i Trollhättan, Linköping, Mariestad, Bengtsfors och Västerås.

 

Vi hälsar alla Melloffare Välkomna till BUS gänget!